Kiek laiko viršinamas konkretus maistas?

 

  • Daug vandens turintys vaisiai bei uogos virškinami apie 20 min.

  • Citrusiniai vaisiai (apelsinas, greipfrutas, citrina) turi nemažai skaidulų, tad virškinami apie 30 min.

  • Šviežios daržovės (agurkai, salotų lapai, ridikėliai, paprikos), turinčios daug vandens, virškinamos apie 30–40 min.

  • Obuolys, kriaušė, persikas ir termiškai apdorotos daržovės yra virškinamos apie 40 min.

  • Virtas kiaušinis – apie 45 min.

  • Kopūstai, cukinijos, kukurūzai, morkos, pastarnokai yra virškinami apie 50 min.

  • Daržovių salotos su aliejumi (ar bet kokiu kitu riebalu) bus virškinamos ilgiau, iki 60 min. Lygiai taip pat virškinimo procesas pailgėja tuomet, kai patiekale atsiranda daugiau skaidulų.

  • Ryžiai, pienas, virta ir kepta žuvis, jūros kopūstai, avokadai, vynuogės, mangai, avietės, mėlynės, vyšnios, trešnės, greipfrutai, apelsinai, česnakai, pomidorai kažkur 1-2 val.

  • Krakmolingos daržovės (pavyzdžiui, bulvės) virškinamos apie 1,5–2 val.

  • Grūdų košės (grikiai, ryžiai ir kt.) – apie 2 val.

  • Pieno produktai – apie 2 val.

  • Paukštiena – nuo 2,5 iki 3 val.

  • Įvairios sėklos bei riešutai – apie 3 val.

  • Žirniai, pupelės, kepta jautiena, rūkyti mėsos gaminiai 4-5 val.

  • Ilgiausiai virškinama mėsa: jautiena – apie 4 val., kiauliena, aviena – net 5 val.